Εlite League: Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος με δύο ομάδες να “πέφτουν” και όλες τις υπόλοιπες να συμμετέχουν σε πλέι οφς/ιν/άουτ – Ο καταρτισμός των έξτρα αγώνων

Μετά από 30 αγωνιστικές η πρώτη φάση της Ελίτ Λιγκ ολοκληρώθηκε, αλλά με πολλά ακόμα παιχνίδια μπροστά που θα γίνουν στις έξτρα διαδικασίες των πλέι ιν, των πλέι οφς και των πλέι άουτ.

Η δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία ελληνικού μπάσκετ, έγινε άλλη μία διοργάνωση την οποία εντάχθηκε η έξτρα διαδικασία των πλέι ιν, δηλαδή η δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω περισσότερες ομάδες, κάτι που το πρωτοείδαμε πέρυσι στο ΝΒΑ και φέτος πέρασε στην Ευρωλίγκα αλλά και στην Basket League, όσον αφορά τα πιο… “κοντινά” μας πρωταθλήματα.

Όσον αφορά την τελευταία αγωνιστική οι μεγάλες συγκινήσεις έγιναν στα χαμηλά της βαθμολογίας εκεί όπου είχαμε δύο μεγάλες ανατροπές. Ο ΑΟ Παπάγου από την 12η θέση όπου θα έπαιζε στα πλέι άουτ, πήρε μεγάλη νίκη με 85-66 από τον Χαρίλαο Τρικούπη και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ήττες του Πανερυθραϊκού και του Έσπερου από Ερμή Σχηματαρίου (82-88) και Πανιώνιο (70-64), και τερμάτισε 9η θέση όπου θα μπεί στα πλέι ιν.

Παράλληλα αυτή η ήττα του Χαρίλαου Τρικούπη το έριξε στην National League 1, αφού οι υπόλοιποι έκαναν μεγάλες νίκες και τον άφησαν τελευταίο. Ο Αμύντας κέρδισε την Ελευθερούπολη με 96-74, αλλά χωρίς αντίκρισμα, αφού κι εκείνος υποβιβάστηκε ως προτελευταίος, το Ψυχικό επικράτησε του Κόροιβου με 73-72 και ο Αίαντας Ευόσμου της Μυκόνου με 62-84 και μπήκαν στα πλέι άουτ.

Στις έξτρα διαδικασίες οι πρώτες μάχες θα γίνουν για τα πλέι ιν, όπου θα είναι μονοί νοκ άουτ αγώνες στην έδρα εκείνων που τερμάτισαν ψηλότερα στην κανονική διάρκεια. Έτσι ο 7ος Ερμής Σχηματαρίου θα παίξει με την 8η Δόξα Λευκάδας με τον νικητή να μπαίνει 7ος στα πλέι οφς και τον ηττημένο να έχει δεύτερη ευκαιρία απέναντι στο νικητή του 9ου ΑΟ Παπάγου με την 10η Μύκονο, έτσι ώστε να βγει και ο 8ος των πλέι οφς.

Αφού βγούνε ο 7ος και ο 8ος των πλέι οφς, τότε θα οριστούν οι σειρές των πλέι οφς του πρωταθλήματος οι οποίες θα κριθούν στις 4 νίκες και με τις ομάδες να κουβαλάνε τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας, με πλεονέκτημα των ομάδων που βρίσκονται στις θέσεις 1-4. Ο 1ος Πανιώνιος θα παίξει με τον 8ο, η 2η Ελευθερούπολη με τον 7ο, ο 3ος ΑΟΝΣ Μίλων με τον 6ο Κόροιβο (σ.σ. η σειρά θα αρχίσει με 2-0) και η 4η Μεγαρίδα με τον 5ο Ηρακλή (σ.σ. η σειρά θα αρχίσει με 2-0).

Για τα πλέι άουτ, δεδομένου ότι δύο ομάδες υποβιβάστηκαν απευθείας, θα παιχτούν δύο εισιτήρια για την παραμονή, με τις ομάδες να κουβαλάνε τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας και οι σειρές να κρίνονται στις 3 νίκες , αν το αρχικό σκορ είναι 1-1,και στις 4 νίκες αν είναι 2-0, και με πλεονέκτημα εκείνων που τερμάτισαν πιο ψηλα. Έτσι ο 11ος Έσπερος θα παίξει με το 14ο Ψυχικό (σ.σ. η σειρά θα αρχίσει με 0-2) και ο 12ος Πανερυθραϊκός θα παίξει με τον 13ο Αίαντα Ευόσμου (σ.σ. η σειρά θα αρχίσει με 1-1)

Στην Basket League θα προβιβαστεί μία ομάδα η οποία θα προκύψει από το φάιναλ φορ που θα οριστεί από την ΕΟΚ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ…

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!