Συγκλονιστική πρόκριση Γερμανίας στον τελικό του Μουντομπάσκετ, βάζοντας 113 στις ΗΠΑ – Η συνεπής Σερβία σταμάτησε την φόρα του Καναδά

Βγήκε το ζευγάρι του τελικού του φετινού Μουντομπάσκετ στις Φιλιππίνες μετά τις σημερινές μεγάλες μάχες των δύο ημιτελικών.

Σερβία και Γερμανία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο την Κυριακή. Η Σερβία έκοψε την “ορμή” του Καναδά, ο οποίος μετά τις εντυπωσιακές προκρίσεις δεν τα κατάφερε απέναντι στην παρέα του Μπογκντάνοβιτς, και ηττήθηκε με 95-86. Ο σούπερ σταρ των Σέρβων σημείωσε 23 πόντους και όντας πρώτος σκόρερ του αγώνα (μαζί με τον Μπάρετ του Καναδά – 23 π.), σε συνδυασμό με το τακτικό πλάνο του Πέσιτς, κράτησαν τον Καναδά πίσω στο σκορ από την αρχή, μέχρι το τέλος του αγώνα και πήραν την πρόκριση στον τελικό.

Φοβερή Γερμανία στον δεύτερο ημιτελικό που κέρδισε με 113-111 τις ΗΠΑ. Παρά την υψηλή επίδοση στην επίθεση των Αμερικανών, οι Γερμανοί έπαιξαν το ίδιο μπάσκετ και πήγαν το ημιτελικό σε over 200 πόντους, πληγώνοντάς τους με το δικό τους τρόπο. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Ομπστ (24 π. και 6 ασ.), ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ ο Έντουαρντς σημείωσε 23 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και έδωσε 3 ασσίστ.

Σερβία – Γερμανία επομένως στον μεγάλο τελικό, με τους πρώτους ως αυτόνομο κράτος να μην έχουν πανηγυρίσει χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο υπάρχου 5 κατακτήσεις συνολικά, 3 από την μεγάλη Γιουγκοσλαβία (1970, 1978, 1990) και 2 ως Γιουγκσλαβία (Σερβία-Μαυροβούνιο) το 1998 και το 2002. Από την άλλη, θα είναι η πρώτη φορά των Γερμανών σε τελικό αφού η μόνη επιτυχία που μετράνε είναι το Χάλκινο του 2002.

Δείτε τις κατακτήσεις των ομάδων σε όλη την ιστορία του Μουντομπάσκετ πατώντας στο “ΑΡΧΕΙΟ” στην κατηγορία μας “ΓΕΝΙΚΑ”

Στον τελικό της παρηγοριάς ΗΠΑ και Καναδάς θα παίξουν για την 3η Θέση, σε ένα ματς που θα μπορούσε άνετα να ήταν αγώνα μεικτών του ΝΒΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών του Μουντομπάσκετ 2023:

Κυριακή 10/09

11:30, Μικρός τελικός: ΗΠΑ – Καναδάς (NOVASPORTS, ERT)

11:30, Τελικός: Γερμανία – Σερβία (NOVASPORTS, ERT)

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!