Ολοκληρώθηκε και η Α2′ ΕΣΚΑΘ με έναν αγώνα κατάταξης να εκκρεμεί – Δείτε ποιοι κέρδισαν την άνοδο και ποιοι υποβιβάζονται

Μετά την τρίτη κατά σειρά κατηγορία (Β’) ολοκληρώθηκε και η δεύτερη (Α2′) της ΕΣΚΑΘ, με την τελευταία αγωνιστική να γίνεται το περασμένο Σαββατοκύριακο στους δύο ομίλους, στην οποία δεν είχαμε ανατροπές αλλά μένει μία εκκρεμότητα τον αγώνα κατάταξης που θα δοθεί ανάμεσα στις τρίτες των ομίλων σε περίπτωση που χρειαστεί να ανέβει μία έξτρα ομάδα.

Μετά το πέρας των 22 αγωνιστικών, ΑΕΒ Διμηνίου και ΕΑΛ είναι οι ομάδες που αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες. Οι “Βολιώτες” και οι “Λαρισαίοι” ήταν οι πιο πειστικές του πρωταθλήματος αν και υπήρχε ανταγωνιστικότητα, ωστόσο άντεξαν στην πίεση και πήραν τις πρώτες θέσης. Η ΑΕΒΔ κατέκτησε τον τίτλο με 18 νίκες και 2 ήττες, μία σε κάθε γύρο, στην 8η αγωνιστική από τον Σπάρτακο Λάρισας (68-55) και στην 15η από τον Αιολικό Βόλου (62-81).

Αυτές οι δύο ομάδες ήταν κι εκείνες που πίεσαν το Διμήνι όσο περισσότερο μπορούσαν αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν να το ρίξουν από την κορυφή με τον Σπάρτακο να τερματίζει δεύτερος με ρεκόρ 17-3 και να επιτυγχάνει την άνοδο κι εκείνος, ενώ ο Αιολικός ακολούθησε στην τρίτη θέση μία νίκη πίσω (16-4) και θα ριχτεί στην μάχη του μπαράζ κατάταξης που υπό προϋποθέσεις μπορεί να του δώσει την άνοδο στην Α1′.

Και ο δεύτερος όμιλος είχε μάχη τριών για την κορυφή και την ΕΑΛ να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα με ισοβαθμία (17 νίκες-3 ήττες), έχοντας την διαφορά από τα ματς με τον Απόλλωνα Καρδίτσας. Μάλιστα στάθηκε και τυχερή γιατί δεν είχε την ισοβαθμία με την Ακαδημία που τερμάτισε τρίτη μία νίκη πιο πίσω. Έτσι η ομάδα της Λάρισας που στραβοπάτησε δύο φορές με την Ακαδημία (9η – 59-63, 20η – 79-68) και μία από τον Απόλλωνα (5η – 63-58), κατέκτησε τον τίτλο ενώ ο Απόλλωνας τερμάτισε δεύτερος κι εκείνος στο 17-3 και παίρνει την άνοδο, ενώ η μεγάλη άτυχη Ακαδημία πληγώθηκε από την αστάθεια εκτός των ντέρμπι και θα παίξει με τον Αιολικό το μπαράζ για την δεύτερη ευκαιρία.

Τέλος όσον αφορά τον υποβιβασμό από τον πρώτο όμιλο υποβιβάστηκε ο ΓΣ Βόλου, στις λεπτομέρειες όμως με τον Κένταυρο Ζαγόρας και την ισοβαθμία στο 3-17, και από τον δεύτερο η Νίκαια 2012, που είχε και αφαίρεση 1 βαθμού στο ξεκίνημα, και πήρε μόλις δύο νίκες.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!