Ήττα και 15η θέση για την Εθνική στο Μουντομπάσκετ – Ώρα προημιτελικών με ματσάρες και εκπλήξεις

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ είχε μείνει εκτός προημιτελικών από τον προηγούμενο κιόλας αγώνα και την ήττα από την Λιθουανία. Ωστόσο και στο τελευταίο αδιάφορο ματς με το Μαυροβούνιο είχε το ίδιο “πρόσωπο” και ηττήθηκε εκ νέου, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του ομίλου στον 2ο Γύρο και συνολικά στην 15η θέση της κατάταξης του Μουντομπάσκετ 2023.

Έτσι στους 5 αγώνες που έδωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μέτρησε μόλις 2 νίκες (με Ιορδανία 71-92 και με Νέα Ζηλανδία 83-74), αμφότερες στον πρώτο γύρο όπου στον όμιλο κατέκτησε την 2η θέση και πήρε το εισιτήριο για την συνέχεια. Οι 3 ήττες “ήρθαν” από τις ΗΠΑ στον πρώτο γύρο (89-101) και στον δεύτερο γύρο από Λιθουανία (92-67) και Μαυροβούνιο (69-73). Άλλη μια δυσάρεστη επίδοση στην όλη κακή εικόνα της Εθνικής ήταν ο αρνητικός συντελεστής πόντων (-27), με 392 υπέρ και 419 κατά.

Όσον αφορά την συνέχεια και τα υπόλοιπα ματς που έγιναν, προέκυψε άλλη μια μεγάλη έκπληξη με την Ισπανία, μετά την Γαλλία να “αποχαιρετά” αφού η μεγάλη έκπληξη του τουρνουά Καναδάς επικράτησε με 85-88 της “Φούρια Ρόχα”.

Πλέον το φετινό Μουντομπάσκετ μπαίνει στην τελική ευθεία με τα προημιτελικά που θα γίνουν 4 και 5 Σεπτέμβρη. Δείτε αναλυτικά όλη την εικόνα, πρόγραμμα, βαθμολογίες πατώντας εδώ…

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!