Χαλαρά με 3 στα 3 στον τρίτο όμιλο η Ουρουγουάη πέρασε στα προημιτελικά και άφησε εκτός τους οικοδεσπότες

Πολύ χαμηλά τελικά αποδείχθηκαν τα εμπόδια των Παναμά, Βολιβία και ΗΠΑ για την Ουρουγουάη στον 3ο όμιλο αφού έκανε τρεις νίκες και σημείωσε περισσότερα γκολ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο Κόπα Αμέρικα ως τώρα.

Με το 9ο γκολ της Σελέστε στην διοργάνωση, επικράτησε με 1-0 των ΗΠΑ στην πιο απαιτητική νίκη, σήμερα τα ξημερώματα. Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδότησε ίσως και την μεγαλύτερη έκπληξη της φάσης των ομίλων, αφού οι οικοδεσπότες Αμερικανοί, μείνανε εκτός συνέχειας.

Την ζημιά η παρέα του Πούλισικ την έπαθε την δεύτερη “στροφή” που έχασε από τον Παναμά και ήθελε καλύτερο αποτέλεσμα από αυτόν στο φινάλε. Η πρόκριση δεν θα γινόταν εν τέλει παρά μόνο βάζοντας πολλά γκολ στην Ουρουγουάη αφού ο Παναμάς έκανε την δουλειά του και προκρίθηκε στους “8” ως δεύτερος με την νίκη επί της Βολιβίας με 1-3.

Έτσι αύριο τα ξημερώματα κατά πάσα πιθανότητα θα οριστικοποιηθεί η πρόκριση της Βραζιλίας μαζί με την Κολομβία στα προημιτελικά από τον 4ο και τελευταίο όμιλο, αλλά στο μεταξύ τους ματς θα παιχτεί η πρώτη θέση που θα οδηγήσει στην αποφυγή της Ουρουγουάης στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα 2024:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ
ΒΟΛΙΒΙΑΠΑΝΑΜΑΣ1-3
ΗΠΑΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ0-1

Η βαθμολογία (Τελική):

ΘΟΜΑΔΑΒΑΝIΗ
1ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ93300
2ΠΑΝΑΜΑΣ63201
3ΗΠΑ43102
4ΒΟΛΙΒΙΑ03003

Πρόκριση – Προημιτελικά
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!