Στην κορυφή της Ευρώπης ο Φορτούνης και ο Ολυμπιακός – Ιστορικός “Θρύλος”, η πρώτη ελληνική ομάδα που σηκώνει ευρωπαϊκό τρόπαιο

Μια φοβερή ευρωπαϊκή πορεία είχε ιδανικό φινάλε για τον Ολυμπιακό, που σήκωσε το πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας, στον χθεσινό τελικό κερδίζοντας την Φιορεντίνα στην παράταση με γκολ του απίστευτου Ελ Κααμπί (1-0), στην Αθήνα και το βαρύτιμο τρόπαιο του Europa Conference League πήγε στα χέρια του Καλαμπακιώτη αρχηγού Κώστα Φορτούνη, που το σήκωσε στον ουρανό της ΟΠΑΠ Αρένα (ή ΑΕΚ Αρένα όπως ονομάστηκε στον τελικό).

Μια ξεχωριστή αναφορά στον captain ο οποίος έχει υποστεί τόσα πολλά στην καριέρα, το από σοβαρούς τραυματισμούς μέχρι αμφισβήτηση και απαξίωση για έναν στρατιώτη της ομάδας ο οποίος στα 31 του όχι απλά σήκωσε το τρόπαιο αλλά συνεχίζει να είναι καθοριστικός και μεγάλος πρωταγωνιστής στην πορεία μέχρι την κορυφή, με κρίσιμα γκολ και ασσίστ και φυσικά με το περισσότερο κομμάτι της δημιουργίας των “ερυθρόλευκων” να είναι στα δικά του… “πόδια”. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στον Κώστα Φορτούνη τον οποίο περιμένουμε φυσικά να τον δούμε στην Καλαμπάκα, όπως κάνει σε κάθε ρεπό του, ως πρωταθλητή Ευρώπης πλέον.

Σημεία κλειδιά δύο… “λαχεία” που τράβηξε φέτος ο Ολυμπιακός και του βγήκαν όσο δεν πάει. Ο λόγος αρχικά για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι ήρθε στο “Λιμάνι” για να είναι μεταξύ αρχικής εντεκάδας και ροτέσιον στην επίθεση, και κατάφερε να τινάξει την χρηματιστηριακή του αξία με μία επική σεζόν στην οποία άφησε πίσω μέχρι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Καθ’ υπερβολήν βέβαια το συγκεκριμένο σχόλιο, ωστόσο ο Μαροκινός χθες πέτυχε το 15ο γκολ στη Ευρώπη και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ενώ στα νοκ άουτ πέτυχε 11 (!) (σε 9 ματς) και έσπασε το ρεκόρ του Πορτογάλου αρχισκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος με την Ρεάλ Μαδρίτης, στην εποχή των τεσσάρων τίτλων σε 4 χρόνια είχε πετύχει 10 (σε 7 ματς).

Όλη αυτή η ιστορία δεν θα μπορούσε να γραφτεί αν στην μέση της σεζόν, δεν “έπιανε Λιμάνι” και ο μεγάλος “Αναμορφωτής” των ερυθρόλευκων, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος προπονητής κατακτά για δεύτερη φορά την κορυφή, μετά το περσινό Γιουρόπα Λιγκ με την Σεβίλλη, και εκτός από το να συμμορφώσει τον Ολυμπιακό και να οργανώσει άλλο ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, κατάφερε με την δική του εμπειρία και την δουλειά να εμπνεύσει για κάτι μεγάλο και πλέον μένει στην ιστορία ως ο πρώτος ελληνικής ομάδας που πήρε Ευρωπαικό Τρόπαιο.

Έτσι λοιπόν στην τρίτη σεζόν της διοργάνωσης του Κόνφερενς Λιγκ, το τρόπαιο “βάφτηκε” ερυθρόλευκο και μετά την Ρόμα του 2022, την Γούεστ Χάμ του 2023 ακολούθησε ο Ολυμπιακός του 2024.

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!