Προολυμπιακό: Με… ασταμάτητο Γιάννη και όλα να μπαίνουν η πρώτη νίκη για την Εθνική – Φοβερή Νέα Ζηλανδία έβαλε φωτιά στον 1ο όμιλο

Με το… δεξί ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ τον δεύτερο όμιλο στα Προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων, επικρατώντας εύκολα της Δομινικανής Δημοκρατίας στο ΣΕΦ, με 109-82 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση.

Φυσικά το μεγάλο στοίχημα είναι η κατάσταση του σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και του ΝΒΑ, διότι είχε πίσω του αρκετό διάστημα χωρίς αγωνιστικό ρυθμό, λόγω και τραυματισμού, καθώς και μέσα από το αρχικά εύκολο πρόγραμμα στο τουρνουά να διατηρηθεί η συνέπεια στο σκοράρισμα από όλους μέχρι τα πιο απαιτητικά ματς στην συνέχεια.

Η “γαλανόλευκκη” είχε πρώτο σκόρερ τον Γιάννη με 32 πόντους ενώ στην εκτέλεση ξεχώρισαν και οι Γουόκαπ και Καλάθης με 17 και 12 αντίστοιχα. Η Δομινικανή Δημοκρατία χτυπούσε μόνο από την περιφέρεια μέχρι το 3ο δεκάλεπτο όπου είχε καλύτερα ποσοστά, αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό αφού η Ελλάδα από την αρχή του αγώνα και στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν με διψήφια διαφορά πάνω, και μοιραία όταν δεν έμπαιναν τα σουτ η διαφορά έκλεισε στους 27 πόντους.

Για τον πρώτο όμιλο και στο ματς που ξεκίνησε νωρίτερα χρονικά επίσης στο ΣΕΦ, η Νέα Ζηλανδία απέδειξε ότι μόνο κομπάρσος δεν θα είναι απέναντι στα μεγαθήρια Σλοβενία και Κροατία. Με μία φοβερή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση έκοψε την φόρα των Κροατών που ερχόταν φουριόζοι από την πρεμιέρα όπου έβαλαν 108 πόντους στην παρέα του Ντόντσις, τους κράτησε στους 86 και σκόραρε 90 βάζοντας φωτιά στην μάχη της πρόκρισης.

Σήμερα αναμένεται κι άλλος χαμός στο 1ο γκρουπ αφού η Κροατία έχασε την ευκαιρία για το 2 στα 2 και θα δει την Νέα Ζηλανδία με την Σλοβενία να μάχονται, με όλα τα σενάρια να είναι πιθανά για το ποιοι θα τερματίσουν στις 2 πρώτες θέσεις και με ανοικτό το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας.

Στον 2ο η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο με στόχο το δύο στα δύο και την κατάληψη της πρώτης θέσης ώστε δει και τον αντίπαλο της στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής της Φάσης των Ομίλων του Προολυμπιακού Τουρνουά Πειραιά:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ
1ος ΟΜ
ΚΡΟΑΤΙΑΝΕΑ ΖΗΛ.86-90
ΡΕΠΟ: ΣΛΟΒΕΝΙΑ
2ος ΟΜ
ΔΟΜΙΝ. ΔΗΜ.ΕΛΛΑΔΑ82-109
ΡΕΠΟ: ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Οι βαθμολογίες:

1ος ΟΜ
ΘΟΜΑΔΑΒΑΝΗ
1ΚΡΟΑΤΙΑ3211
2ΝΕΑ ΖΗΛ.2110
3ΣΛΟΒΕΝΙΑ1101

Πρόκριση – Προκριματικά: Ημιτελικά
2ος ΟΜ
ΘΟΜΑΔΑΒΑΝΗ
1ΔΟΜΙΝ. ΔΗΜ.3211
2ΕΛΛΑΔΑ2110
3ΑΙΓΥΠΤΟΣ1101

Πρόκριση – Προκριματικά: Ημιτελικά

Η επόμενη αγωνιστική (3η – Τελευταία):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
1ος ΟΜ
ΝΕΑ ΖΗΛ.ΣΛΟΒΕΝΙΑ04/07, 17:30
ΡΕΠΟ: ΚΡΟΑΤΙΑ
2ος ΟΜ
ΕΛΛΑΔΑΑΙΓΥΠΤΟΣ04/07, 21:00
ΡΕΠΟ: ΔΟΜΙΝ. ΔΗΜ.
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!