Πρεμιέρα σε πρώτο και δεύτερο όμιλο με… πληθωρικές Γερμανία και Ισπανία

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες αγωνιστικές των δύο πρώτων ομίλων του EURO 2024, όχι με τρελές συγκινήσεις και με τα φαβορί λίγο πολύ να επιβεβαιώνονται.

Θεωρητικά είναι δικαιολογημένο να υπάρχουν κενά διαστήματα, χαμηλής ποιότητας που εξηγούνται λόγω της κούρασης των ποδοσφαιριστών από μια μεγάλη σεζόν, ωστόσο υπήρξαν ωραία “πραγματάκια” που είδαμε και… “χωράνε” συζήτηση.

Στο πρώτο όμιλο οι Γερμανοί άφησαν πολλές υποσχέσεις ξεκινώντας με πεντάρα απέναντι τους Σκωτσέζους (5-1) και με πολλές νεαρές επιλογές για τον προπονητή τους Γιούλιαν Νάιγκελσμαν, οι οποίες συνδυάστηκαν τέλεια με τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ο Βιρτς της Λεβερκούζεν, ο νέος ηγέτης τούς, Μουσιάλα, ο Κάι Χάβερτζ και η εμπειρία του Τόνι Κροος στο “Last Dance” τού, λειτούργησαν άψογα για μια Γερμανία που δείχνει ότι μπορεί να καθαρίσει και τα τρία ματς του ομίλου αλλά θα έχει θέμα αν οι αδυναμίες της φανερωθούν στα νοκ άουτ.

Καθόλου ποιοτικό το δεύτερο ματς του ομίλου, με το “άστρο” των Ελβετών να τους οδηγεί στην νίκη με 1-3 απέναντι στους Ούγγρους. Ντούα και Άμπισερ που ήταν οι εκπλήξεις στην βασική ενδεκάδα σκόραραν, ενώ η Ουγγαρία παρά το ότι μείωσε, μετά την μία ώρα αγώνα, σε 1-2 δεν έδειξε αυτά που περιμέναμε, σε σχέση με την ανοδική πορεία που “διαγράφει” τελευταία.

Και στο δεύτερο γκρουπ είχαμε επιβεβαίωση του φαβορί της Ισπανίας, ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι θα γίνει τόσο εύκολα απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως η Κροατία. Η “Φούρια Ρόχα” πέτυχε 3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τα οποία της ήταν αρκετά για να επικρατήσει με το τελικό 3-0. Παρόλο που εντυπωσίασαν και οι Ισπανοί με το νεαρό ρόστερ και την φρεσκάδα, μένει να δούμε τι θα γίνει και στην συνέχεια όταν θα καίγονται περισσότερο και γι’ αυτούς, σε σχέση με την Γερμανία, θα είναι πολύ θετικό που έχουν ντερμπάρα με την Ιταλία μπροστά.

Κοντρολαρισμένοι και με πλάνο οι Ιταλοί δεν πτοήθηκαν από το ιστορικό γκολ του Μπαϊράμι στα 20 δευτερόλεπτα, που έγινε ο πιο γρήγορος σκόρερ σε τελική φάση και με τον γνώστη Λουτσιάνο Σπαλέττι στον πάγκο, γύρισαν το παιχνίδι με την Αλβανία στο 16′. Αυτό τους έφτασε για να επικρατήσουν με 2-1 και να ξεκινήσουν με το “δεξί” την υπεράσπιση του τίτλου τους.

Τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής της Φάσης των Ομίλων του Γιούρο 2024:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ
1ος ΟΜ
ΓΕΡΜΑΝΙΑΣΚΩΤΙΑ5-1
ΟΥΓΓΑΡΙΑΕΛΒΕΤΙΑ1-3
2ος ΟΜ
ΙΤΑΛΙΑΑΛΒΑΝΙΑ2-1
ΙΣΠΑΝΙΑΚΡΟΑΤΙΑ3-0

Η βαθμολογία:

Η επόμενη αγωνιστική (2η):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
1ος ΟΜ
ΤΕΤ 19/06 – 19:00ΓΕΡΜΑΝΙΑΟΥΓΓΑΡΙΑ
ΤΕΤ 19/06 – 22:00ΣΚΩΤΙΑΕΛΒΕΤΙΑ
2ος ΟΜ
ΤΕΤ 19/06 – 16:00ΚΡΟΑΤΙΑΑΛΒΑΝΙΑ
ΠΕΜ 20/06 – 22:00ΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ EURO ΕΔΩ…

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!