Μουσιάλα και Γκάκπο βρήκαν δίχτυα και διεκδικούν την κορυφή των σκόρερ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Σε ένα Γιούρο που πάει για να μείνει στην ιστορία για τα πολλά αυτογκόλ που έχουν μπει, στην φάση των “16” φτάσαμε τα 9, ενώ όσον αφορά τους πρώτους σκόρερ η μάχη της κορυφής είναι νεανική υπόθεση.

Ο πρώτος νοκ άουτ γύρος δεν θα λέγαμε ότι είχε μεγάλα ματς σε θέαμα, ωστόσο πλέον έχουμε τουλάχιστον αυτογκόλ σε κάθε αγωνιστική. Στα 8 ματς σημειώθηκαν άλλα 2, από τον Λε Νορμάντ της Ισπανίας και τον Βερτόνγκχεν του Βελγίου και συνολικά στην διοργάνωση έχουν σημειωθεί 9 γκολ σε λάθος τέρμα.

Πέραν των αυτογκόλ που είναι στην κορυφή και δεν έχουν αντίπαλο στην κορυφή του πίνακα των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα τέρματα υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία με 3 γκολ. Ο Σράνζ σκόραρε και για την Σλοβακία με την Αγγλία και ο Μικαουτάτζε έμεινε κι αυτός στα 3 γκολ από την φάση των ομίλων. Αυτοί οι δύο δεν μπορούν όμως να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω αφού Σλοβάκοι και Γεωργιανοί έμειναν εκτός συνέχειας.

Στα τρία τέρματα έφτασαν Μουσιάλα και Γκάκπο, οι οποίοι πέτυχαν γκολ με Δανία και Ρουμανία αντίστοιχα και μάλιστα αφού προκρίθηκαν θα έχουν την δυνατότητα να πετύχουν κι άλλα στην συνέχεια.

Φυσικά πλην των δύο νεαρό σταρ της Μπάγερν και της Λίβερπουλ υπάρχουν επτά παίκτες που βρίσκονται στα 2 γκολ και ακόμα εντός τουρνουά και μπορούν κι εκείνοι να διεκδικήσουν την κορυφή. Μπέλιγχαμ, Κέιν από Αγγλία, Χάβερτζ, Φίλγκρουγκ από Γερμανία, Ντεμιράλ από Τουρκία, Μάλεν από Ολλανδία και Ρουίθ της Ισπανίας είναι αυτοί.

Ο πίνακας των σκόρερ του Γιούρο 2024 μετά την Φάση των “16”:

ΘΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΓΚΟΛ
1Τ. ΜΙΚΑΟΥΤΑΤΖΕΓΕΩΡΓΙΑ3
2Τ. ΜΟΥΣΙΑΛΑΓΕΡΜΑΝΙΑ3
3Ι. ΣΡΑΝΖΣΛΟΒΑΚΙΑ3
4Κ. ΓΚΑΚΠΟΟΛΛΑΝΔΙΑ3
5Ρ. ΜΑΡΙΝΡΟΥΜΑΝΙΑ2
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!