Κόπα Αμέρικα 2024: Ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα των ομίλων με την γκέλα της Βραζιλίας να ήταν η μόνη έκπληξη

Στους τελευταίους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του Κόπα Αμέρικα των ΗΠΑ έγινε η έκπληξη αφού η Βραζιλία έμεινε στο 0-0 με την Κόστα Ρίκα και ήταν η μοναδική ομάδα από τα φαβορί που δεν ξεκίνησε ιδανικά.

Ο 4ος και τελευταίος όμιλος έγινε σήμερα τα ξημερώματα με το άλλο φαβορί για τις δύο πρώτες θέσης την Κολομβία να ξεκινά με… το δεξί κερδίζοντας την Παραγουάη δύσκολα με 2-1. Όπως φαίνεται αυτό το γκρουπ και το 1ο ξεχωρίζουν και θα υπάρχει πιθανότητα να δούμε εκπλήξεις από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Στον πρώτο η Αργεντινή άρχισε από εκεί που σταμάτησε με την προηγούμενη κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα και του Μουντιάλ και με τον σούπερ σταρ Λίο Μέσσι σε μία ακόμη διοργάνωση επικράτησε με 2-0 του Καναδά στο δεύτερο ημίχρονο. Πολύ ανταγωνιστικός ο όμιλος που περιμένουμε να ξεχωρίσει η Αμπισελέστε και από κει και πέρα την ομάδα του Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν, και το Περού με την Χιλή να διεκδικούν στα ίσια το δεύτερο εισιτήριο. Οι δύο αυτές ομάδες στην μεταξύ τους πρεμιέρα έμειναν στο 0-0 και πήραν από ένα πόντο.

Στον 2ο όμιλο το Μεξικό του Ορμπελίν Πινέδα, θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο και κάπως έτσι έγινε στην πρεμιέρα με την νίκη 1-0 επί της Τζαμάικα. Μια ταχύτητα πίσω οι υπόλοιπες, ωστόσο η Βενεζουέλα κέρδισε με 1-2 το Εκουαδόρ και είναι τυπικά στην πρώτη θέση.

Ουρουγουάη και ΗΠΑ έχουν τον πρώτο λόγο στον 3ο όμιλο, και ξεκίνησαν με νίκες στην πρώτη αγωνιστική με την Σελέστε των πολλών αστεριών να έχει μπει πλέον σε μία περίοδο όπου μπορεί μετά από πολλά χρόνια να εκμεταλλευτεί την καινούρια φουρνιά της και να πετύχει κάτι μεγάλο, να κερδίζει 3-1 τον Παναμά. Νίκη με διαφορά 2 τερμάτων (2-0) και για την ΗΠΑ επί του Παναμά.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Φάσης των Ομίλων του Κόπα Αμέρικα 2024:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ
1ος ΟΜ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΚΑΝΑΔΑΣ2-0
ΠΕΡΟΥΧΙΛΗ0-0
2ος ΟΜ
ΕΚΟΥΑΔΟΡΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ1-2
ΜΕΞΙΚΟΤΖΑΜΑΪΚΑ1-0
3ος ΟΜ
ΗΠΑΒΟΛΙΒΙΑ2-0
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΠΑΝΑΜΑΣ3-1
4ος ΟΜ
ΚΟΛΟΜΒΙΑΠΑΡΑΓΟΥΑΗ2-1
ΒΡΑΖΙΛΙΑΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ0-0

Οι βαθμολογίες:

ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ3
2ΠΕΡΟΥ1
3ΧΙΛΗ1
4ΚΑΝΑΔΑΣ0

Πρόκριση – Προημιτελικά
ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ3
2ΜΕΞΙΚΟ3
3ΕΚΟΥΑΔΟΡ0
4ΤΖΑΜΑΪΚΑ0

Πρόκριση – Προημιτελικά
ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ3
2ΗΠΑ3
3ΠΑΝΑΜΑΣ0
4ΒΟΛΙΒΙΑ0

Πρόκριση – Προημιτελικά
ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΚΟΛΟΜΒΙΑ3
2ΒΡΑΖΙΛΙΑ1
3ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ1
4ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ0

Πρόκριση – Προημιτελικά

Η επόμενη αγωνιστική (2η):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
1ος ΟΜ
ΠΕΡΟΥΚΑΝΑΔΑΣ
ΧΙΛΗΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
2ος ΟΜ
ΕΚΟΥΑΔΟΡΤΖΑΜΑΪΚΑ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΜΕΞΙΚΟ
3ος ΟΜ
ΠΑΝΑΜΑΣΗΠΑ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΒΟΛΙΒΙΑ
4ος ΟΜ
ΚΟΛΟΜΒΙΑΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗΒΡΑΖΙΛΙΑ
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!