Επανήλθε η Βραζιλία – Τρεις είναι ήδη στους “8” (Τι είδαμε στην 2η αγωνιστική του Κόπα Αμέρικα)

Σήμερα τα ξημερώματα με τα δύο ματς του 4ου ομίλου, ολοκληρώθηκε η δεύτερη “στροφή” του Κόπα Αμέρικα, με ορισμένα πράγματα να έχουν ξεκαθαρίσει, αλλά και εν αναμονή εκπλήξεων στην τελευταία του πρώτου γύρου.

Χρονικά στο 4ο και τελευταίο γκρουπ, η Βραζιλία, μετά την “γκέλα” της πρεμιέρας με την Κόστα Ρίκα (0-0) ξέσπασε στην Παραγουάη την οποία σκόρπισε με 1-4 και έφτασε τους 4 πόντους. Μαθηματικά δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την πρόκριση, αφού το κριτήριο της ισοβαθμίας στην διοργάνωση της Conmebol είναι η διαφορά τερμάτων, οπότε θα κυνηγήσει νίκη ή ισοπαλία στο ντέρμπι του ομίλου με την Κολομβία ώστε να μην μπλέξει στα “συν-πλην” σε περίπτωση νίκης της Κόστα Ρίκα με την Παραγουάη.

Οι Κολομβιανοί στο άλλο ματς του ομίλου έκαναν κι εκείνοι “υγιεινό περίπατο” και επικράτησαν με 3-0 της Κόστα Ρίκα και με αυτό το αποτέλεσμα και το 2 στα 2 “κλείδωσαν” την πρόκριση στα προημιτελικά. Η παρέα του Ντίαζ και του Χάμες έγινε η τρίτη ομάδα που καταφέρνει να πάρει το εισιτήριο μόλις από τα πρώτα δύο ματς των ομίλων με 2 νίκες.

Οι άλλες δύο είναι από τα δύο πρώτα γκρουπ. Η Αργεντινή του Λίο Μέσσι ξεπέρασε και το εμπόδιο της Χιλής με την ίδια συνταγή, χωρίς να δεχθεί γκολ και με ένα γκολ αυτή την φορά, από τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ και είναι σίγουρο ότι θα είναι και πρώτη, αν και μαθηματικά δεν έχει κριθεί ακόμα. Καναδάς με 3 πόντους και την ιστορική πρώτη νίκη με το πρώτο γκολ σε Κόπα Αμέρικα από τον Ντέιβιντ και η Χιλή με 1 βαθμό θα τα παίξουν όλα για όλα για την πρόκριση στο μεταξύ τους ματς με το Περού να έχει λιγότερες πιθανότητες και να πρέπει να γίνουν συνταρακτικά πράγματα για να περάσει.

Στον δεύτερο όμιλο η Βενεζουέλα δείχνει υπολογίσιμος αντίπαλος για να κάνει “χουνέρια” αφού κατάφερε να πάρει τα δύο πιο δύσκολα ματς του ομίλου με Εκουαδόρ και με το Μεξικό και να βρεθεί πανηγυρικά στους “8”. Μάλιστα άφησε το φαβορί Μεξικό να παλέψει με το Εκουαδόρ στο πολύ κρίσιμο ματς της τελευταίας αγωνιστικής για το άλλο εισιτήριο.

Τέλος πρακτικά μπορούμε να συμπεριλάβουμε και την Ουρουγουάη στις ήδη περασμένες ομάδες, η οποία έριξε 5 γκολ στην Βολιβία, ωστόσο στον 3ο όμιλο υπάρχει το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το +7 στην διαφορά τερμάτων, δύσκολα θα ανατραπεί από +1 των ΗΠΑ και το -1 του Παναμά. Μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχει προκύψει από την τεράστια νίκη-έκπληξη του Παναμά με 2-1 επί των διοργανωτών ΗΠΑ που ίσως δώσει και την μεγάλη έκπληξη του τουρνουά να μείνουν εκτός οι οικοδεσπότες αν νικήσει ο Παναμάς την Βολιβία και δεν κερδίσει η Αμερική την Ουρουγουάη.

Τα αποτελέσματα της 2ης Αγωνιστικής της Φάσης Ομίλων του Κόπα Αμέρικα 2024:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ
1ος ΟΜ
ΠΕΡΟΥΚΑΝΑΔΑΣ0-1
ΧΙΛΗΑΡΓΕΝΤΙΝΗ0-1
2ος ΟΜ
ΕΚΟΥΑΔΟΡΤΖΑΜΑΪΚΑ3-1
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΜΕΞΙΚΟ1-0
3ος ΟΜ
ΠΑΝΑΜΑΣΗΠΑ2-1
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΒΟΛΙΒΙΑ5-0
4ος ΟΜ
ΚΟΛΟΜΒΙΑΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ3-0
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗΒΡΑΖΙΛΙΑ1-4

Οι βαθμολογίες:

ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ6
2ΚΑΝΑΔΑΣ3
3ΧΙΛΗ1
4ΠΕΡΟΥ1

Πρόκριση – Προημιτελικά
ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ6
2ΕΚΟΥΑΔΟΡ3
3ΜΕΞΙΚΟ3
4ΤΖΑΜΑΪΚΑ0

Πρόκριση – Προημιτελικά
ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ6
2ΗΠΑ3
3ΠΑΝΑΜΑΣ3
4ΒΟΛΙΒΙΑ0

Πρόκριση – Προημιτελικά
ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΚΟΛΟΜΒΙΑ6
2ΒΡΑΖΙΛΙΑ4
3ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ1
4ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ0

Πρόκριση – Προημιτελικά

Η επόμενη αγωνιστική (3η):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
1ος ΟΜ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΠΕΡΟΥΚΥΡ 30/06, 3:00
ΚΑΝΑΔΑΣΧΙΛΗΚΥΡ 30/06, 3:00
2ος ΟΜ
ΜΕΞΙΚΟΕΚΟΥΑΔΟΡΔΕΥ 01/07, 3:00
ΤΖΑΜΑΪΚΑΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΔΕΥ 01/07, 3:00
3ος ΟΜ
ΒΟΛΙΒΙΑΠΑΝΑΜΑΣΤΡΙ 02/07, 4:00
ΗΠΑΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΤΡΙ 02/07, 4:00
4ος ΟΜ
ΒΡΑΖΙΛΙΑΚΟΛΟΜΒΙΑΤΕΤ 03/07, 4:00
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑΠΑΡΑΓΟΥΑΗΤΕΤ 03/07, 4:00
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!