Γκολάρα του Γκιουλέρ για να κερδίσει η Τουρκία την πολύ ανταγωνιστική Γεωργία – Πρώτο τρίποντο και για τους… “φλύαρους” Πορτογάλους

Ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα όλων των ομίλων του Γιούρο 2024. Στην μοναδική μέρα που είχε δύο ματς έτσι ώστε σήμερα (Τετάρτη 19/06) να ξεκινήσει η 2η αγωνιστική τα φαβορί στις αναμετρήσεις Τουρκία – Γεωργία και Πορτογαλία – Τσεχία, επιβεβαιώθηκαν και είχαμε νίκες των τυπικά γηπεδούχων.

Στο πρώτο χρονικά ματς (19:00) κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν το τρίποντο για τους Τούρκους, αφού η Γεωργία στάθηκε άτυχη με δύο δοκάρια και γενικότερα έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Τελικό αποτέλεσμα 3-1 με την Γεωργία να ισοφαρίζει με τον Μικαουτάτζε το γκολ του Μούλντουρ στο πρώτο ημίχρονο και τον πιτσιρικά της Ρεάλ Μαδρίτης, Αρντά Γκιουλέρ να “υπογράφει” το προβάδισμα με ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής στο γάμα του Μαμαρντασβίλι. Το τρίτο τέρμα σημειώθηκε στην τελευταία φάση σε κενή εστία, όταν και ο τερματοφύλακας είχε βγει μπροστά σε κόρνερ, ενώ συνολικά το ματς είχε τρία δοκάρια, 1 για τους Τούρκους και 2 για την Γεωργία στο 2-1.

Οι Πορτογάλοι ήταν αρκετά “φλύαροι” και δεν έβγαλαν μάτια, αφού αναλώθηκαν στο να ψάχνουν τον ιστορικό σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, στο 6ο του Γιούρο (μοναδικός στην ιστορία), για να καταφέρει να πετύχει και γκολ σε μία ακόμα κορυφαία διοργάνωση. Ωστόσο το πλήθος των καλών επιλογών που έχει και από τον πάγκο ο Ρομέρτο Μαρτίνεζ, έφεραν τελικά την ανατροπή παρόλο που προηγήθηκε η Τσεχία το δεύτερο ημίχρονο και στο τελευταίο λεπτό ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο έγραψε το τελικό 2-1.

Έτσι η πρεμιέρα ολοκληρώθηκε με την μεγαλύτερη έκπληξη να γίνεται στον 5ο όμιλο, με την μεγάλη νίκη της Σλοβακίας επί του Βελγίου και σε συνδυασμό με την τριάρα της Ρουμανίας στην Ουκρανία, ήρθαν από νωρίς τα πάνω-κάτω.

Χωρίς το μεγάλο παραδοσιακό ντέρμπι των… “δυνατών” του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη “1η στροφή”, ωστόσο με το ενδιαφέρον να αυξάνεται από δω και πέρα στους αγώνες που θ έρθουν και φυσικά οι ματσάρες Ισπανία – Ιταλία και Γαλλία – Ολλανδία να μας ψήνουν περισσότερο.

Τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής του 6ου Ομίλου του Γιούρο 2024:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΤΣΕΧΙΑ2-1
ΤΟΥΡΚΙΑΓΕΩΡΓΙΑ3-1

Η βαθμολογία:

ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΤΟΥΡΚΙΑ3
2ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ3
3ΤΣΕΧΙΑ0
4ΓΕΩΡΓΙΑ0

Πρόκριση – Φάση των “16”
Πρόκριση – Φάση των “16” (4 καλύτεροι 3οι)

Η επόμενη Αγωνιστική (2η – Σάββατο 22/06):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
ΓΕΩΡΓΙΑΤΣΕΧΙΑ16:00
ΤΟΥΡΚΙΑΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ19:00
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!